İçeriğe geç

Akdağ Yaylası Nerede

Amasya Akdağ’ın rakımı kaçtır?

Deniz seviyesinden en yüksek noktası 2061 m., en düşük noktası ise 160 m. olan Akdağ Tepesi, Taşova – Umutlu köyünde Hasan Uğurlu Barajı’nın su toplama alanının başladığı noktadır.

Türkiye’nin en büyük yaylası nerede?

Huser PlatosuKonum40°58′25″K 41°06′47″DÜlkeTürkiyeEyalet/İlRizeİlçeÇamlıhemşin6 satır daha

Akdağ Şenlikleri nerede?

Akdağ Yaylası – Amasya Yaylanın Karakise bölgesinde uygun kamp alanları ve piknik alanları bulunmaktadır. Ayrıca ofrood ve motocross tutkunları için uygun alanlar da bulunmaktadır. Akdağ Yaylası’nda yaz aylarında kulüpler tarafından yayla şenlikleri düzenlenmektedir.

Akdağ nereye bağlıdır?

Denizli’nin Çivril ilçesi ile Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesi sınırları içerisinde yer alan 14.692 hektarlık alan, doğal ve kültürel değerleri nedeniyle Tarım ve Orman Bakanlığı’nın onayı ile 29 Haziran 2000 tarihinde “Akdağ Tabiat Parkı” olarak ilan edilmiştir.

Akdağ Dağları hangi ilimizdedir?

Akdeniz Türkiye’sinde antik bir Likya bölgesi olarak tasvir edilen Antalya’da Beyaz Dağlar yükselir. Bey Dağları’nın bir kolu olan Akdağlar, Yüksek Tekellioğulları Dağları, Sahil Bey Dağları ve Orta Bey Dağları boyunca uzanan bir dağ sırasıdır.

En çok yayla hangi ildedir?

En yüksek yayla Gümüşhane ilinde yer alırken, 3.000 metre rakımlı Rize’deki Samistral Yaylası Türkiye’nin en yüksek yaylasıdır. Türkiye’deki yaylalara ve konumlarına baktığımızda Doğu Karadeniz ve İç Anadolu bölgeleri öne çıkmaktadır.

Ayder Yaylası’nın rakımı kaçtır?

Rize’nin şu anki en popüler merkezi olan Ayder, Çamlıhemşin ilçesinin 19 km güneydoğusunda yer almaktadır. 1218 m rakımda olup, Fırtına deresinin sesinde metrelerce yükseklikten akan Gürgendibi ve Gelintülü şelalelerine yürüme mesafesindedir ve görülmeye değer birçok yere geçiş noktasıdır.

Karadeniz’in en yüksek yaylası neresi?

Karadeniz’in 3000 metre rakımlı en yüksek yaylası olan, her canlının huzur içinde yaşadığı Tahpur Yaylası’nda bulutların üzerinde bir gün geçirmek ister misiniz?

Akdağ Yayla Şenlikleri 2024 ne zaman?

3-4 Ağustos 2024 tarihlerinde KAPALI Mesire Alanında Yayla Festivali düzenlenecektir.

Amasya Akdağ Şenlikleri ne zaman?

Amasya Akdağlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından organize edilen etkinlik 10-11 Ağustos 2024 tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Denizli Akdağ nerede?

Akdağ: Denizli ve Afyonkarahisar illerinin Çivril, Kızılören ve Sandıklı ilçeleri arasında bulunan bir dağdır. İki tepeden daha yükseği 2446 metre, diğeri ise 2345 metre yüksekliğindedir. Ege bölgesinin ikinci en yüksek dağıdır.

Akdağlar kimin?

Birçok makaleye imza atan Akdağlar Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akdağ, bu başarısını çok çalışmaya borçlu olduğunu belirterek, başarıda eğitimin önemini göz ardı etmediğini söyledi.

Akdağ Türk malı mı?

Şti. faaliyete başlamıştır. Şu anda Konya’da 7.000 m2 ve Akhisar’da 20.000 m2 olmak üzere toplam 27 adet binası bulunmaktadır.

Akdağ Tabiat Parkında neler yapılır?

Doğal yapıyı bozmadan oluşturulmuş patikalar, at binme parkurları, bisiklet yolları, yaban hayatı izleme noktaları, göletler, lagünler, günübirlik ve kampçılara yönelik sosyal tesisler ve bungalovlar bu güzellikleri daha da çekici ve eşsiz hale getirmiştir.

Akdağ yüksekliği ne kadar?

Akdağ (Denizli)AkdağYükseklik2.446 m (8.

Amasya’nın rakımı ne kadar?

411 mAmasya / Rakım

Ladik Akdağ’ın rakımı kaçtır?

Şehir merkezine 7 km. uzaklıkta. 1788 metre rakımlı Uzunyazı Tepesi ile 1404 metre rakımlı Yemişen Tepesi arasında Akdağ Dağları’nın tepesinde yer alan Akdağ Kış Sporları ve Kayak Merkezi, arazi yapısı itibariyle oldukça uzun bir kayak alanına sahiptir.

Palu Akdağ’ın rakımı kaçtır?

İlçemizde arazi yapısının engebeli olmasından kaynaklanan Akdağlar silsilesinin önemli zirveleri bulunmakta olup, Akdağlar silsilesinin en yüksek noktası 2544 m. yükseklikteki Akdağ Tepesi’dir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir