Şirincenin neyi ünlü?
Meyve şaraplarını tadabilir/satın alabilirsiniz. Şirince’nin neyle ünlü olduğu sorusuna verilecek ilk cevap şüphesiz meyve şaraplarıdır. Günümüze kadar Rum halkının kültürünü yansıtan şarapçılık, Şirince köyünde nüfus tamamen dağılmış olmasına rağmen devam etmiştir.
Sirinceden ne alınır?
Şirince ile özdeşleşmiş lezzetli yiyecek ve içecekler ise şöyle sıralanabilir: meyveli şaraplar, kumda Türk kahvesi, mürver şurubu, deniz ürünleri, incir, üzüm gibi bağ meyveleri.
Şirinceye gidince ne yapılır?
Şirince’de Yapılacak Şeyler?Şirince Taş Okul Müzesi.St. John Baptist Kilisesi.Nesin Matematik KöyüEfes Antik Kenti ve Meryem Ana Kilisesi.Artemis Restoranı.Şirincem Restoranı.Dimitrios Restoranı.La Kavala Restoranı.Daha fazla makale…•23 Şubat 2024
Şirince köyü neden ünlü?
İzmir Şirince Köyü Dünya gündemine oturan köy, kendilerine Mavi Enerji Grubu adını veren bir grubun, Maya takvimine göre kıyametin 21 Aralık 2012’de kopacağına ve sadece İzmir’in Selçuk ilçesine bağlı Şirince ile Fransa’nın Bugarach köyünün etkilenmeyeceğine inanmasıyla dikkat çekiyor.
Selçuk neyi meşhur yemek?
Selçuk’un meşhur yemekleri arasında ızgara köfte, çöp şiş, tavuk şiş gibi et yemekleri yer alıyor.
Şirince’de şarap tadımı ücretli mi?
En önemlisi şarap tadımlarının ücretsiz olması.
Şirince şarap ne kadar?
Şirince’de üretilen şaraplar hem yurt içinde hem de yurt dışında beğenilmektedir. Şirince’de üretilen şarapların fiyatları şarabın kalitesine, çeşidine, türüne ve yılına göre değişmektedir. Genel olarak Şirince şaraplarının fiyatları 200 ile 500 TL arasında değişmektedir.
Şirince köyü cinli mi?
Selçuk’un 8 km doğusunda bulunan ve 1922’ye kadar Ortodoks Rumların yaşadığı Şirince köyü bir mübadele köyüdür. Nüfusun birkaç Türk-Müslüman görevli dışında Rum olması, bu yıllarda kültür ve gelenekte birlik yaratmıştır.
Şirince kışın gidilir mi?
Şirince’nin kış manzarası görülmeye değer. Şirince, İzmir’in en güzel ve ünlü köylerinden biridir. Turuncu çinili beyaz evleri, tarihi kiliseleri, doğası, el sanatları ve meyve şaraplarıyla ünlüdür. Şirince kışın daha da güzeldir. Özellikle kar yağdığında manzaraya doyamazsınız.
Şirince hangi mevsimde gidilir?
Şirince’ye ne zaman gidilir? Her mevsim ayrı bir güzelliğe sahip olan Şirince’de ilkbahar ve yaz aylarında uyanan doğanın tadını çıkarabilirsiniz. Sonbahar ve kış aylarında daha sakin olan ilçede dinlenebilir, taş villalarda konaklayabilir ve şarap imalathanelerini ziyaret edebilirsiniz.
Şirince hangi günler açık?
Pazar günleri hariç her gün gidebilirsiniz.
Selçuk Şirince arası ne kadar?
Selçuk – Şirince 8 km.
Şirince ne ile ünlü?
İzmir’in Selçuk ilçesinde bulunan Şirince, doğası ve mimarisiyle Türkiye’nin en güzel antik Rum köylerinden biridir. Beyaz konakları, otantik sokakları ve dünyaca ünlü şaraplarıyla öne çıkmayı başarmıştır.
Şirince’de hangi dizi çekildi?
Seven Ne Yapz, MF Yapım imzalı, ilk bölümü 6 Eylül 2017’de yayınlanan, Bora Onur yönetmenliğinde ATV’de yayınlanan aşk ve romantizm türündeki Türk televizyon dizisidir. Başrollerini Yusuf Çim ve Seren Şirince üstlenmiştir.
Şirincenin eski adı neden çirkince?
Tarih. Orijinal adı olan Kırkınca’nın efsanevi bir dönemde dağları gezen kırk kişiye verildiği rivayet edilir. Yunanca telaffuzda Kirkice, Kirkince ve son olarak Çirkince gibi biçimler alan bu ad, Cumhuriyet’in ilk yıllarında dönemin İzmir valisi Kazım Dirik’in talimatıyla Şirince olarak resmileştirilmiştir.